У Зарваниці можна схилити голову перед Нерукотворним Образом Господа Нашого Ісуса Христа

З 12 по 15 лютого у Марійському духовному центрі с. Зарваниця перебуває Святий Лик. Станом на вечір 14 лютого, з певністю можна говорити, що кількість людей, які прийшли помолитися та прихилитися до Нерукотворного Образу сягнула 50-60 тисяч. Точну цифру назвати важко, адже, за словами одного зі священиків, “реєструвалися лише ті, хто приїхав групками, автобусами, а люди, які добиралися до Зарваниці власним транспортом – не брали активної участі у реєстрації”.

Якщо чесно, вірян було справді дуже багато, дуже велика кількість батьків із маленькими дітьми. Черга до Святого Лику починалася ще від головних воріт. І якщо тут люди стояли вільно, могли виходити з черги, то далі – це вже було зробити складніше, адже ближче до храму, люди ставали щільніше через обмежувальні перила.

У черзі довелося простояти більше години. Віряни, які були тут раніше, говорили про те, що вчора, для того, щоб побачити Нерукотворний Образ, у черзі потрібно було вистояти 2-3 години. Недалеко від храму, де розмістили Святий Лик, стояла швидка і працював центр обігріву, де всі охочі могли відігрітися і випити теплого чаю.

Входячи до церкви, звертаємо увагу на те, що фото та відео зйомка заборонені. Тому безпосередньо зафіксувати Нерукотворний Образ не вдалося.

Довідка. Нерукотворний Образ – це зображення Господа Нашого Ісуса Христа, що виникло внаслідок дотику тканини до Його обличчя. Мандиліон, як Його ще називають, став першою в історії іконою. Що ж до походження Святого Лику, то існує кілька версій. У першій, чуємо про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Ісуса Христа під час хресної дороги. Інша ж, оповідає про історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє лице (відомості черпаємо із різноманітних брошурок та буклетів, які кожен міг взяти безкоштовно на подвір’ї церкви).

Якщо Ви ще не були біля Нерукотворного Образу – покваптеся, маєте ще один день – завтра. Потім з 16 до 22 лютого Святий Лик перебуватиме в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття пресвятої Богородиці у м. Тернопіль.

P.S. Додому повернулася вже більше двох годин тому, а спокій та врівоваженість не покидають. Це відчуття внутрішнього тепла змушує посміхатися та просто радіти, щиро, для себе.

 

Леся Ю.

ДЯКУЄМО ЗА ТЕ, ЩО ВІДВІДАЛИ НАШ САЙТ, ЗА ДОВІРУ І ЗА УВАГУ!!!
Редакція сайту не несе відповідальності за достовірність розміщеної інформації, і не має можливості перевіряти достовірність розміщеної інформації.
Думка редакції сайту може не співпадати з думками авторів статей, чи коментарів.